lovechsad2011152Окръжна прокуратура – Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу 34-годишен шофьор, блъснал и причинил смъртта на пешеходка – престъпление по  чл. 343, ал.1, б. „в” във вр. с чл. 342, ал. 1 от НК.

Обвинението срещу Валери П. е за това, че на 14.08.2015 г., около 12:40 ч. в с. Дерманци, Ловешка област,  при управление на МПС – товарен автомобил „Мерцедес“,  нарушил правилата за движение и след като  по време на движение назад не е наблюдавал непрекъснато пътя зад превозното средство и не е осигурил лице, което да му сигнализира за опасности и по непредпазливост причинил смъртта на 66 годишна жена от същото село.

Обвиняемият работи като продавач-разносна търговия в частна фирма. На 14.08.2015 г. разнасял стока по търговски обекти в различни населени места.  По обяд пристигнал в с. Дерманци, където спрял до павилион в центъра на селото и разтоварил стоката. Когато се качил отново на буса, не забелязал около него да има хора, но в момента, в които тръгнал назад но блъснал нещо и спрял. Слязъл и видял под задната час на „Мерцедеса” възрастна жена. Пострадалата била откарана в болницата, където по-късно  починала.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд Ловеч.