oksadlovech1401161В Окръжна прокуратура-Ловеч е образувано досъдебно производство срещу лица от Ловешкия регион, за извършени престъпления, свързани с пране на пари и данъчни нарушения, чрез незаконна търговия с петролни продукти в различи региони на страната.Това съобщи днес Окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков, в присъствието на шефовете на ОДМВР Ловеч и ДАНС, по повод съвместната разработка между трите институции.

По делото са проведени претърсвания и изземвания и други процесуално-следствени действия в градовете София, Севлиево, Ловеч и Троян, в резултат на които са иззети документация, компютърни конфигурации, парични средства и др. доказателства, имащи отношение към неправомерната дейност.

В резултат на събраните до момента доказателства, като обвиняеми са привлечени три лица, като срещу Л.Д.П са повдигнати обвинения за пране на пари, обсебване на чуждо имущество в особено големи размери, като случаят е особено тежък и данъчни престъпления, а срещу Г.М.Й и А.И.А – за обсебване на чуждо имущество в особено големи размери, като случаят е особено тежък и за данъчни престъпления.

На този етап е установено, че престъпната дейност е осъществена през лятото на 2015 г. По отношение на първия обвиняем е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за срок от 72 ч., като Окръжна прокуратура ще внесе искане за постоянна мярка „Задържане под стража. По отношение на останалите обвиняеми е взета мярка за неотклонение „Парична гаранция“.

1 коментар

  1. Боожееее както знам колко е фалшиво това правосъдие в Ловеч че нищо не правят и градът е пълен с престъпници , само шум правят

Comments are closed.