Даниела Балабанова, БТА

Окръжна прокуратура – Ловеч е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител – длъжностно лице от Община Ловеч, за безстопанственост на общинско имущество, потвърди за БТА говорителят на прокуратурата Кирил Петров. По думите му в момента се събират доказателства и се правят експертизи.
Част от разследването е насочено към управлението на Регионалното депо за неопасни отпадъци за общините Ловеч, Летница и Угърчин.
За нередности в управлението на депото при предишното ръководство е сигнализирал изпълнителният директор на общинска фирма “Еко” ЕАД Павлин Иванов, съобщи той пред журналисти.

Фирмата управлява депото през последните 9 месеца. По думите му през този период на данъкоплатците са спестени близо 460 хиляди лева. “Аз имам съмнения за крупни злоупотреби, но разследващите органи, съд и прокуратура ще кажат къде са отивали тези средства”, каза още Иванов.

1 коментар

  1. Голям щегаджия е. След като ми уреди 10 дена следствен арест 5 месеца домашен арест и 6 месеца усшена корекция на здравето в Карлуково която още ми държи влага понеже не направих страница в интернет безплатно на Петър Николов Петров от с. Кирчево сега как ще направи нещо?

Comments are closed.