police2909141Окръжната прокуратура в Ловеч издаде европейска заповед за арест на Хюриет Сюлейманов, който уби при катастрофа трима студенти от Плевен, а по-късно напусна България и се укри. Заповедта е издадена на 5 април, след като Върховния касационен съд е потвърдил присъдата му от 15 години, съобщиха от прокуратурата.

Заповедта за арест е изпратена до МВР, с нея се запознават и всички европейски служби за издирване, казаха още от прокуратурата. Ако Сюлейманов бъде задържан и съдът в съответната държава прецени, че са налице изискванията на закона и международните актове той ще бъде върнат в България, за да бъде изпълнена присъдата.

31-годишният Хюриет Сюлейманов уби в катастрофа край Луковит трима студенти. На място загинаха Владислав Горанов и Николай Менков, а по-късно в реанимацията на болницата в Плевен почина и Цветелина Таслакова. В катастрофата единствен оцеля Иван Гюмишев. Сюлейманов избяга и се укри, а при задържането му се опита да прехвърли вината на приятелката си Албена Исаева.

Делото срещу него се водеше задочно, тъй като дни преди делото след изтърпяване на мярката „домашен арест“ Хюриет Сюлейманов напусна страната.

След проведено разследване се установи, че 31-годишният Хюриет е осъждан 12 пъти и е с 93 висящи дела , но въпреки всичко е на свобода. Във Фейсбук техни приятели създадоха страницата „Справедливост за Влади, Ники, Цвети и Иван”.

По време на инцидента Сюлейманове шофирал с висока скорост и без книжка. Към момента той все още е в неизвестност.