oslovech1108151Днес Окръжен съд в Ловеч уважи искането на Окръжна прокуратура и остави за постоянно в ареста шофьора, който преди два дни блъсна три деца край Лесидрен, две от които загинаха.

Прокуратурата внесе в съда искане шофьорът Филип Михайлов да остане в ареста. Той е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице. При такова престъпление законът предвижда лишаване от свобода до 10 години.

На 11.08.2015 г., около 18.50 часа, на път №35409, при км.1,8 с посока на движение от с. Лесидрен към път №402, при нерегламентирано състезание между лек автомобил „БМВ“, управляван от А. А. 23-годишен от с. Лесидрен и лек автомобил „Ауди 80″ управляван от Ф. М. 28-годишен от с. Лесидрен, след лява крива на прав пътен участък, суха пътна настилка в светлата част на денонощието, губи контрол над автомобила и навлиза в дясно върху банкета където реализира ПТП.

При настъпилата катастрофа, водачът Ф. М. блъска движещи се по негова посока с. Лесидрен пешеходци В. Ц. 16-годишна от гр. Троян, П. Б. 15-годишна от гр. София и М. Ц. 16-годишен от с. Лесидрен. В резултат на удара на място е причинена смъртта на В. Ц., установено от пристигналият екип на ЦСМП-Ловеч.

М. Ц. и П. Б. са откарани и настанени за лечение в МБАЛ-Ловеч с тежки наранявания, като М. Ц. е с опасност за живота. Водачът е изпробван за алкохол с техническо средство „Дрегер Алкотест“ №7510 аrвв0039, като пробата е 000. Същият е дал кръвна проба. В резултат на ПТП са причинени материални щети по автомобила. По случая е образувано досъдебно производство.

 

8 коментара

  1. Глобата за неправилно изпреварване другари е 30лв., а много голям процент от смъртните случаи стават от неправилно изпреварване.

  2. Ирена Ичева е много права!Трябва промяна в закона.Към момента подобни престъпления се приемат за причиняване на смърт по непредпазливост.Според мен е крайно време държавата да наложи крути мерки и драстично да увеличи наказанието.Дори да бъде избран най -строгия съдия ,той ще е с вързани ръце,защото просто такъв е закона.Още повече ,че съм готов да се обзаложа ,че няма да получи максимума 10 год,защото адвокатите му ще извадят приказките от хиляда и една нощ за чистото му съдебно минало.

  3. По непредпазливост? Защо, за да е коректно ли? Предумишлено е, децата са ходили всяка вечер там и състезателите са го знаели много добре. Нали са недосегаеми, а другия състезател за подбудителство… защо е само свидетел. Утре пак ще започнат да пилят гуми. Това дело започва зле, няма да има справедливост

Comments are closed.