oic2803141На 25 март, в 10,30 часа на специална пресконференция, в Гранитна зала на Министерския съвет беше даде официален старт на Националния конкурс за младежки проект под надслов „Да създаваме ЗАЕДНО европейски проекти”.

Инициативата е на мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз в България. Кампанията е насочена към младежи на възраст от 17 до 21 години и има за цел да повиши интереса към новите оперативни програми в страната. Инициативата ще запознае младежите с основните правила и процедури в процеса на подготовка на проект, финансиран с европейски средства.

oic2803144В изпълнение на общата инициатива, на 25 март, екип от Областен информационен център – Ловеч посети СОУ „Васил Левски“, гр.Ябланица, където се срещна с ученици и учители и официално откри Националния конкурс за младежки проект под надслов „Да създаваме ЗАЕДНО европейски проекти“. Срещите за популяризиране на инициативата продължават с посещения в град Угърчин на 26 март и в СОУ „Васил Левски“, град Троян на 27 март 2014 г. От 4 до 24 април екипът на ОИЦ-Ловеч ще посети две средно общообразователни училища и три гимназии в областния град и ще запознае младите хора с концепцията и регламента на инициативата.