oickonkurs2504143В рамките на един месец от края на март до края на април 2014 година Областен информационен център – Ловеч представи националната инициатива „Да създаваме ЗАЕДНО младежки проекти“ на специални срещи в три града от областта. Над 150 учащи, учители и безработни младежи се включиха в информационните срещи, организирани от Центъра в ДБТ-Ловеч и шест училища от градовете Ловеч, Троян и Ябланица.

Целта на тази информационна кампания беше да се запознаят учениците с условията на националния конкурс за младежки проекти, който се организира от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз в България и протича под патронажа на вицепремиера Зинаида Златанова.

Кампанията „Да създаваме ЗАЕДНО европейски проекти” е насочена към младите хора в страната – ученици, студенти или безработни младежи във възрастовата група от 17 до 21 години. Инициативата цели да изгради проектна култура у младите хора. Чрез своето участие в кампанията, младежите могат да се научат да търсят информация от достоверни източници за възможностите за финансиране, да се запознаят с правилата, процедурите и документите и да направят опит да разпишат сами един качествен проект.

oickonkurs2504144Експертите от ОИЦ-Ловеч проведоха седем информационни срещи на територията на област Ловеч и разясниха регламента на конкурса, какво представлява един проект и как да се попълни проектния формуляр. Съгласно Регламента на конкурса от кандидатите се изисква да подадат проектно предложение по специално разработен за целта на кампанията формуляр, като предложението трябва да е съобразено с възможностите за финансиране на дейности по една от седемте оперативни програми, които ще действат в страната през перида 2014-2020 година. В предложения за финансиране проект трябва да се съдържа идея как да се подобри качеството на живот в областта. С цел да мотивира младите хора от област Ловеч да се включат в надпреварата за най-добър младежки проект, екипът на ОИЦ-Ловеч използва интерактивен подход, който предизвика интереса на младежите и ги запозна по лесен начин с непознатата за тях терминология.

Информация за новите оперативни програми, документите за участие и всичко, свързано с конкурса, са достъпни в рубриката „Конкурс за младежки проект” на портала www.eufunds.bg. Документите за участие се подават на електронния адрес на ОИЦ – Ловеч oic.lovech@eufunds.bg до 26 май 2014 година . На същия имейл адрес или на място в офиса на центъра на бул. „Търговска” № 29, Барокови къщи до 16 май 2014 г. могат да се задават и въпроси за регламента на конкурса и изискванията към проектите.

1 коментар

  1. Защо не виждам да има проекти за производство на картоф, боб, грах, …. и прочие селско-стопански продукти???

Comments are closed.