На 28 февруари 2017 г. Областен информационен център – Ловеч представи актуални възможности по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ пред представители на организации и институции, кариерни центрове, НПО и работодатели. Екипът на ОИЦ – Ловеч запозна присъстващите с условията за кандидатстване по отворените процедури „Транснационални и дунавски партньорства за заетост и растеж“ и „Гъвкави възможности за заетост и обучения в предприятия с променлив интензитет на дейността“. Представени накратко бяха и възможностите по процедурата „Подкрепа за предприемачество“.

На срещата присъстваха представители на предприятия в града, Областна администрация, Дирекция „Бюро по труда“ – гр. Ловеч, Регионална Дирекция „Социално подпомагане“ – гр.Ловеч, Домашен социален патронаж, неправителствени организации, центрове за професионално обучение и кариерни центрове за развитие и ориентиране.

Представянето на възможности за участие в транснационални партньорства за обмен на опит и добри практики при идентифицирането и въвеждането на социални иновации, както и възможността за наемане на работници за активен сезон и повишаване на техните компетенции и квалификации премина при повишен интерес от присъстващите.
Това доведе до задаването на редица специфични въпроси по двете процедури от заинтересовани потенциални бенефициенти, които подготвят своите проектни предложения.