OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

От 16 април до 29 април 2015 г. Областен информационен център – Ловеч проведе тематичните събития от втория етап на националната инициатива „Да създадем ЗАЕДНО България 2020“ в осемте общини на област Ловеч. Информационната кампания протече по публикувания график и при предварително разпратени покани. Над 187 ръководители и експерти от общинските администрации, представители на местни структури, неправителствени организации, културни, образователни и социални институции, фирми, земеделски стопани и граждани присъстваха на организираните срещи последователно в градовете-общински центрове.    

Eкспертите от Областния център представиха резултатите от проведеното допитване до гражданите през първия етап на националната кампания с въвеждаща презентация. В отговор на получените от обществеността предложения Екипът на ОИЦ подготви запознаване с оперативните програми (ОП), по които може да се разработят проекти за реализирането им. Интересът основно е към възможностите на Програмата за развитие на селските райони, ОП „Иновации и конкурентоспособност“, ОП „Развитие на човешките ресурси“ и ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“. На събитието, проведено в град Ловеч, бе представена инфомация и за ОП „Региони в растеж“. Подготвените предварително презентации по тези програми насочваха вниманието към вече отворените схеми за подаване на проектни предложения, както и очакваните предстоящи такива.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Различни предизвикателства съпътстваха всички тематични информационни срещи на екипа на ОИЦ-Ловеч. В град Тетевен интерес към инициативата засвидетелства с присъствие и активно участие областният управител на област Ловеч д-р Мадлена Бояджиева. В срещата в град Летница като експерти по Програмата за развитие на селските райони взеха участие Велислава Вътова-Регионален координатор на Национална селска мрежа за Област Ловеч и Снежана Карамишева. В Троян ОИЦ – Ловеч получи подкрепа, както за провеждане на инициативата, така и за работата в бъдеще от Местната инициативна група „Троян – Априлци“, а в Ябланица – от Местната инициативна група „Ябланица – Правец“. За провеждането на информационните срещи спомогна активното сътрудничество с екипите от общинските администрации.

Поднесената от експертите на Областния център информация беше приета с интерес и провокира обсъждане след презентациите. Изказана бе висока удовлетвореност от участниците и изразено желание и готовност по места за бъдещи инициативи и събития. Областен информационен център – Ловеч благодари на всички присъствали на срещите и очакваме от предизвиканите дискусии да се оформят нови проектни идеи.

Заключителното събитие от националната кампания „Да създадем ЗАЕДНО България 2020“ предстои! На 9 май 2015 г. (събота) ще отбележим Деня на Европа с концерт от 17:00 часа на сцена, разположена пред общината на пл. „Екзарх Йосиф“. Със специалното участие на поп певицата Йоана Драгнева, този концерт е първият от новия тридневен поп-рок фест. Ще има и томбола за участвалите чрез попълване на анкетни карти в проведеното допитване.

Заповядайте!

1 коментар

  1. А в моей стране все есть, губернаторы в ней есть,
    Мэры есть, зам.мэры есть и у замов замы есть.
    ФСБ и МВД, и в кустах ГИБДД, и из Форбса пацаны за пределами страны.
    Генералы, депутаты, коммунисты, демократы.
    Как же так: они все есть, и им всем не нех*р есть?
    И отлично жить в стране, где народ живет в г*вне.

    Весь народ живет в г*вне, а г*вно живет вполне.

    https://www.youtube.com/watch?v=dnP1fJ1bzxE

Comments are closed.