oic1208131Росица Кривирадева

На 7 и 8 октомври 2013 г. Областен информационен център – Ловеч ще проведе двудневна информационна среща в град Ловеч на тема „Еврофондовете за развитието на туризма в област Ловеч 2014-2020 г“. Срещата ще се проведе в приемната на Община Ловеч, Барокови къщи, с начален час първия ден – на 7 октомври от 13.00 ч., а втория -на 8 октомври от 9.00 ч. Ден по-късно, на 9 и 10 октомври ОИЦ-Ловеч ще проведе втора двудневна информационна среща в град Априлци, в залата на хотел „Център“. Събитията в планинския град са със същите начални часове, като тези в Ловеч.

Български и чуждестранни лектори ще представят информация за добри практики от успешно реализирани проекти в областта на туризма, финансирани от Европейските фондове. Присъстващите ще се запознаят с постиженията на област Ловеч в туризма през настоящия период 2007-2013 г. и с новите възможности и предизвикателства за периода 2014 – 2020 г. По време на срещите ще бъдат дискутирани и различни аспекти на културния и алтернативния туризъм, ще бъде представена, както базисна информация, така и примери, които могат да послужат на участниците за отправна точка в техни бъдещи начинания в тази област.

Поканени за участие са граждани, представители на туристическия сектор, туристически агенции, хотелиери, занаятчии, неправителствени организации, читалища, социални, културни институции, местни власти, институции, експерти и граждани, които проявяват интерес към темата. Срещите са открити за медии.