OLYMPUS DIGITAL CAMERAНад 900 души, в това число възрастни, деца и ученици, участници и публика, се включиха в осемте спортни събития, организирани от Областен информационен център – Ловеч, като част от националната инициатива „Да спортуваме ЗАЕДНО“ в периода от 13 до 18 октомври.

Първият спортен празник от инициативата се проведе в ЦДГ „Детелина“, град Тетевен, където с любезното съдействие на Община Тетевен и ръководството на детското заведение се организираха спортни игри за децата от подготвителните групи – 5 и 6 годишни. С много слънчево настроение и усмивки започна спортната седмица за екипа на ОИЦ-Ловеч, малките спортисти и гостите на събитието. Прекрасна изненада на финала беше тортата с мотото на инициативата „Да спортуваме ЗАЕДНО“.

Малко по-късно през същия ден, от 14.00 ч., в СОУ „Васил Левски“-град Ябланица, с активната помощ на директора на учебното заведение Владимир Василев, се проведоха спортни турнири по волейбол, футбол и народна топка. Организаторите и гостите на събитието – преподаватели, треньори и техните възпитаници, се радваха на спортните качества на учениците едновременно в Спортната зала и в салона на училището, санирани и реновирани с европейски средства.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНа втория ден от спортната инициатива – големия християнски празник Петковден, Областният център посети Клуба на пенсионера към Сдружение „Цвятко Благоев“ в град Угърчин, където с любезното съдействие на председателството на Сдружението и на Община Угърчин бяха организирани игри по карти и табла за възрастните хора. Беше предоставена почерпка за всички присъстващи на събитието, които се запознаха с европейските проекти на общината.

15 октомври зарадва малчуганите от ЦДГ „Априлче“, град Априлци, с множество награди и грамоти, връчени им от управителя на ОИЦ-Ловеч Росица Денчева за техните постижения в различни спортни игри. Събитието беше организирано в партньорство с общинска администрация – Априлци. Изключително натоварен се оказа четвъртият ден от спортната кампания за екипа на Областен информационен център – Ловеч. Спортните мероприятия започнаха в 11.00 ч. в НУ „Инж.Г.Ив.Вълков“ в град Луковит. Празникът, подготвен от ръководството и персонала на училището, и с любезното съдействие на Община Луковит, беше перфектно организиран и впечатли всички гости с прецизността на изпълнение, сценарий и декори, както и с цялостната изява на децата от училището. По-късно следобед спортни страсти се развихриха в град Троян в две училища. В СОУ „Св.Климент Охридски“, реновирано с европейски средства, близо 20 деца премериха сили в плувния басейн, а малко по-късно в двора на ОУ „Иван Хаджийски“, отново в град Троян, ученици от горните класове се състезаваха във волейболен турнир на открито под дъжда. Независимо от мокрия финал на спортния празник, участниците се радваха на получените награди и грамоти.

Петъчният ден организира цялото СОУ „Бачо Киро“ в град Летница в три турнира – волейбол за горен курс, футбол за учениците от 5 до 8 клас и народна топка за най-малките (1-4 клас). С много аплодисменти и викове „ура“, както и много снимки на отборите, облечени в наградите, завърши петият ден от спортната инициатива за екипа на ОИЦ-Ловеч.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНад 270 души се включиха в Световния ден на ходенето, проведен от Областен информационен център – Ловеч и Община Ловеч, съвместно с Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ и Българска асоциация „Спорт за всички“ (БАСВ), на 18 октомври на Алеята „Баш Бунар“ в град Ловеч. Празнично украсената беседка, професионалното озвучаване на празника, многото емоции и ритмични танци радваха всички участници, благодарение на цялостната дейност на екипа, реализирал събитието. Много усмивки и еуфорично настроение внесе незабравимото представяне на децата от Балет „Ралица“ и Брейк-формацията „Електрик стайл крю” при Общински детски комплекс (ОДК) – град Ловеч, които изпълниха вълнуващ флашмоб със завладяващи танци. Изненада за най-малките подготвиха и доброволците на Регионалната библиотека, които гримираха малки и големи като приказни герои.

Спортните празници са част от националната инициатива на Централния информационен и координационен офис (ЦИКО) и 27-те областни информационни центрове в страната за повишаване на информираността на гражданите за приноса на еврофондовете в социално-икономическото развитие на регионите в България, както и за популяризиране дейността и услугите на мрежата от областни информационни центрове в страната.

1 коментар

  1. Жалко, че нямаше футболен мач през този период в Ловеч, щяхте да включите и щабовете на двата отбора барабар със зрителите.

Comments are closed.