Още две училища в община Ловеч са обявени за иновативни, съобщи на 6 юли 2018 г. кметът Корнелия Маринова. Съгласно Закона за предучилищното и училищно образование могат да се обявяват училища за иновативни за срок от 4 години, когато те представят програма, която ще реализират в рамките на периода.

От миналата година с решение на МС за такива бяха определени ПЕГ „Екзарх Йосиф Първи“ и ППМГ в Ловеч. Сега такива училища ще бъдат и Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина  „Проф. д-р Димитър Димов“ и ОУ „Васил Левски“.

Общо седем са училищата, които са определени и са включени в този списък от област Ловеч. От тези седем училища четири са от община Ловеч, две от община Троян – СУ „Васил Левски“, ОУ „Иван Хаджийски“ и едно от община Тетевен – в с. Черни Вит, което от м.г., което от м.г. реализира своята програма за иновативно училище.

За цялата област  през миналата година иновативните училища бяха три – две от Ловеч и едно в с. Черни Вит, сега има още четири нови, две в Ловеч и две в Троян.

Не е лесно да се работи по такива програми, но смятам, че печеливши при подобна дейност са само децата и затова наистина е много важно програмите да се реализират успешно, коментира Маринова.

„В София например има 66 иновативни училища, но пък в други големи градове има по-малък брой от нашите четири иновативни училища. Това е доказателство за желанието на нашата педагогическа общност тук в града да развива нещо нетрадиционно, да надгражда над държавните образователни стандарти и по този начин да работи повече в полза на децата“, допълни кметът на Ловеч.

1 коментар

Comments are closed.