litex903143Привържениците на футбола в Ловеч ще имат възможност да посетят две футболни срещи през тази седмица. Днес от 17.30 ч. на градския стадион е мача  от първенството на страната между  ПФК „Литекс”-Ловеч  и ПФК „Черно море”-гр.Варна, а на 16 март /неделя/ от 19.30ч. „Литекс” приема „Лудогорец” в осминафинал за Купата на България.

Ловешката полиция е предприела необходимите мерки и е създадена организация за нормално протичане и на двете футболни срещи. На градския стадион и  прилежащата територия ще бъдат разположени необходимите полицейски сили за осигуряване на реда по време на мача и запазване на общественото спокойствие. 

Феновете на гостуващите отбори  ще бъдат пропускани през транспортен мост  на  бул. „Велико Търново”,  а привържениците на ловешкия тим ще преминават през моста в кв. „Вароша”.
Униформени служители ще се грижат за реда и сигурността на зрителите преди, по време и след приключване на футболната среща. Полицейски екипи и патрули ще придружават феновете, които ще се придвижват с автобуси.
Традиционно до спортното съоръжение, полицейските служители няма да допускат малолетни лица без придружител, лица във видимо нетрезво състояние и всички посетители ще бъдат подложени на щателни проверки за притежание на пиратки и др. взривоопасни вещества.