kupa1505131ОДМВР Ловеч

По повод публикации и изказвания в някои печатни и електронни медии за лоша организация на полицейската охрана на финала за Купата на България по футбол; за организирани групи от жители на с. Български извор, търсещи саморазправа с привържениците на ПФК “Левски”; и за принудително затворени търговски обекти в района на същото село,  ОД МВР-Ловеч  заявява следното:

Организацията на охраната на футболното мероприятие е съобразена с методическите указания от ГД “Национална полиция” и Наредбата за сигурността на спортните обекти и мерките срещу насилието и лошото поведение на зрители преди, по време и след провеждане на спортни прояви, организирани на стадиони и в спортни зали. По време на мача няма допуснати сериозни нарушения, привържениците и на двата отбора са удържани да не слизат на терена, не е допуснато и спиране на играта поради хулигански прояви. След приключване на срещата, полицията осъществи контрол върху агитките, за да бъде извършено награждаването на футболистите. При изтеглянето на привържениците на ПФК “Левски” и изчакване автобусите да потеглят, малка част от феновете са проявили крайна агресия, като са атакували полицейския кордон с намиращи се в близост камъни и  парчета бетон и бомбички  взети от паркираните пред стадиона МПС. В резултат на това четирима служители на ОД МВР-Ловеч са с наранявания. Полицията направи необходимото, за да бъде предотвратена ескалация на напрежението и феновете са отпътували в посока гр.София.

Твърденията за организирана голяма група от жители на с.Български извор, търсещи саморазправа с привържениците на ПФК “Левски” категорично не отговарят на истината. На територията на селото няма регистрирани инциденти и нарушения на обществения ред. Полицейски служители през цялото време са охранявали и регулирали движението на МПС в отсечката от с.Сопот до КПП “Стрелките”, с цел избягване на задръстванията и предотвратяване на инциденти.

Собствениците на заведения в района на с.Български извор са поискали охрана от началника на РУП-Тетевен  на търговските си обекти и сами са пожелали да ги затворят, за да избегнат евентуални вандалски прояви.

Потвърждение за добрата организация  по охраната и провеждането на футболната среща е и публикувана благодарност към  ОД МВР-Ловеч на сайта на Българската професионална футболна лига.

 

1 коментар

  1. “Чук, Чук…
    – Kой е?
    – Ние сме играчите на Левски…
    – Че как уцелихте вратата ???!!!”

Comments are closed.