kupa1505131Пресцентър ОД МВР-Ловеч

На 15 май от 17.30часа в гр.Ловеч ще се проведе финала за Купата на България между отборите на  Берое-Стара Загора и Левски-София. На градския стадион и  прилежащата територия ще бъдат разположени необходимите полицейски сили за осигуряване на реда по време на мача за запазване на общественото спокойствие в града.

Поради очаквания интерес към срещата се налага въвеждането на временни ограничения за паркиране и движение в района на стадиона, за времето от 09.00ч. до приключване на футболната среща. За това време, на паркингите пред стадиона /между фабрика “Велур” и Спортната зала/  ще бъдат допускани единствено автомобили на гостуващите отбори разполагащи с покани.

Останалите паркинги са разпределени както следва:

-Феновете на ФК “Левски” ще могат да паркират МПС пред КАТ-МВР и фирма “Спарки-Елтос”.

-За привържениците на ФК “Берое”-Стара Загора са определени паркоместата пред фабрика “Велур”.

От ОД МВР-Ловеч призовават ловчанлии и гостите на града, при възможност да не използват личните си МПС за предвижване до стадиона, за да бъдат избегнати евентуални задръствания или счупвания и повреди по автомобилите.

260 униформени служители ще се грижат за реда и сигурността на зрителите преди, по време и след приключване на футболната среща. Полицейски екипи и патрули ще придружават големите групи фенове, които ще се придвижват с автобуси.

Традиционно до спортното съоръжение, полицейските служители няма да допускат малолетни лица без придружител, лица във видимо нетрезво състояние и всички посетители ще бъдат подложени на щателни проверки за притежание на пиратки и др. взривоопасни вещества.