В РУ Луковит за срок от 24 часа е задържан 19-годишен младеж от града, който е заподозрян, че на 16 ноември от частен дом в гр.Луковит е отнел туристическа газова бутилка с монтиран котлон. Отнетата вещ е намерена и иззета по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство.

На 16 ноември около 17.10 часа в РУ Тетевен е получен сигнал за възникнал скандал в с.Глогово между двама младежи на 17 и 16 години, жители на същото село. Едно от момчетата е откарано за преглед в болнично заведение, а другото е задържано за срок от 24 часа. Случаят е докладван на дежурен прокурор, след което е започнала проверка за изясняване на причините за инцидента.

На 16 ноември около 12.15ч. на пътя  за с.Казачево, л.а.”Волво” управляван с несъобразена скорост от 41-годишен мъж от гр..Казанлък, при движение излиза извън пътното платно и катастрофира. В резултат на катастрофата с повърхностни наранявания са две жени, които са пътували в автомобила. Пробата за алкохол на водачът е отрицателна

На 16.11.2017г. в 00:10ч. в РУ Ловеч и РС ПБЗН-Ловеч е получен сигнал за пожар в сеновал на животновъдна ферма в с. Баховица. Незабавно към мястото на инцидента са изпратени 4 екипа на ловешката противопожарна служба, като тяхната намеса е предотвратила разрастването на пожара. Огънят е унищожил около 700м2 покривна конструкция и около 180т фураж. Причините за възникване на пожара са в процес на изясняване,  а по случая в РУ Ловеч е започнало досъдебно пхроизводство.