obs1106131Вместо автомобил за репатриране на неправилно паркирани коли да бъде закупена специализирана техника за бюджетна дейност „Комунални дейности”. Това реши на заседанието си вчера общинският съвет, като даде съгласие предвидените средства в капиталовата програма за 2013 г. за закупуване на репатриращ автомобил да бъдат пренасочени за закупуване на автовишка, с която да се извършват ремонтни дейности и поддръжка на уличното осветление на територията на община Ловеч.

Предложението за това бе на председателя на Съвета за управление на Общинския фонд за приватизация, инвестиции и следприватизационен контрол Ирина Митева, до която предложение за промяна предназначението на средствата е отправил кметът на общината Минчо Казанджиев.

Капиталовата програма общинският съвет одобри при приемането на бюджет 2013 на 1 март т. г. Заложени бяха 30 хил. лв за автомобил за репатриране на неправилно паркирани коли, за който обаче отпада необходимостта за тази година предвид дългия период за реализиране на Синя зона в Ловеч. В същото време поетапно излизат обектите от гаранционна поддръжка на реализираната реконструкция и модернизация на уличното осветление на територията на община Ловеч. И за да се извършва техническа подръжка на уличното осветление – подмяна на крушки, осветителна тела и ремонт на въздушната мрежа, както и подкастряне на дървета и други ремонтни дейности, БД „Комунални дейности” се нужда от специализирана техника. Ще бъде използван един от дарените от Ерфурт автомобили, на който ще бъде монтирана вишката.

По време на дебатите вчера кметът съобщи, че общината не се отказва от намерението си да бъде закупен и репатриращ автомобил, но това ще стане, когато влязат в действие новите план-схема на комуникационно-транспортната мрежа и генерален план по организация на движението на Ловеч.