pari2802121Общинският съвет ще гледа на заседанието си идната седмица предложение на кмета за закриване дейността на общинския фонд за приватизация, инвестиции и следприватизационен контрол и създаване на комисия по приватизация и следприватизационен контрол в община Ловеч.

Причина за закриването са измененията в Закона за публичните финанси (в сила от началото на годината), според които приходите и разходите на фонда се включват в бюджета. Община Ловеч обаче притежава в собственост недвижими имоти, които могат да бъдат предмет на приватизационни сделки, и с оглед разходване на средствата, придобити от приватизация, единствено за инвестиционни намерения, се налага създаването на нов орган за реализацията на приватизационните процедури, сочи в предложението си кметът. Той предлага на общинския съвет да вземе решение за създаване на комисия по приватизация и следприватизационен контрол в община Ловеч, като функциите, свързани с дейността й, се уредят с приемане на правила за организация и управление. Кметът предлага още комисията да има седем членове – двама представители на общинската администрация и петима общински съветници, които се избират и освобождават от общинския съвет.

На заседанието на постоянната комисия по правно-нормативни въпроси бе решено предложения по правилата да бъдат правени на сесията, както и тогава да бъдат гласувани членовете на комисията. И комисията по общинска собственост прие членовете на комисията по приватизация и следприватизационен контрол да бъдат излъчени на заседанието на общинския съвет. Третата комисия, разгледала материала – по бюджет и финанси, предложи групите, представени в общинския съвет, да дадат свои предложения за членове на комисията, както и нейните заседания да се свикват от председателя й или по искане на най-малко една трета от членовете й.

7 коментара

  1. Някой от коментиращите тук случайно да е прочел:

    Р Е Ш Е Н И Е № 132 от 26 юни 2012 г. След като обсъди предложение с вх. № ОС-508/06.06.2012 г. от председателя на СУОФПИ; взе предвид т. 4 от становище с вх. № ОС-545/20.06.2012 г. на постоянната комисия по икономическа политика и евроинтеграция; т. 4 от становище с вх. № ОС-539/20.06.2012 г. на постоянната комисия по бюджет и финанси; т. 3 от становище с вх. № ОС-541/20.06.2012 г. на постоянната комисия по общинска собственост; т. 5 от становище с вх. № ОС-540/20.06.2012 г. на постоянната комисия по правно-нормативни въпроси; на основание чл. 21, ал. 1, т. 23 и ал. 2 от ЗМСМА; чл. 4, ал. 4, чл. 22а, ал. 1 и чл. 10 от ЗПСК, с 29 гласа „за”, без „против” и 1 „въздържал се”, Общински съвет – Ловеч

    Р Е Ш И :

    1. Променя наименованието на „Общински фонд за приватизация и инвестиции в Община Ловеч” в „Общински фонд за приватизация, инвестиции и следприватизационен контрол в Община Ловеч.”
    2. Приема Правилник за организацията и управлението на Общински фонд за приватизация, инвестиции и следприватизационен контрол в Община Ловеч.
    Препис от решението да се изпрати на кмета на Община Ловеч и на председателя на СУОФПИСК за сведение и изпълнение, и на председателя на Общински съвет – Ловеч – за сведение.

    С точка 2 на цитираното по-горе решение ОбС приема ПРАВИЛНИК (т.е. нормативен акт), а съгласно ЗНА, нормативните актове се допълват, изменят и отменят с последващ нормативен акт. За да е законосъобразно решението би трябвало ОбС ПЪРВО да приеме Правилник за отмяна на Правилника за организацията и управлението на Общински фонд за приватизация, инвестиции и следприватизационен контрол в Община Ловеч, а след това да създава нов орган за приватизация и след приватизационен контрол – с решение на ОбС е незаконно да се отменя нормативен акт.

  2. “Та нема лреви, нема десни, има умни и способни, морални и образовани, има и селски тарикати, крадци, наследници на БКП и най-паче КДС.”
    Много правилен извод.Конците се дърпат най-вече от “Сигуранцата”.
    Бих те допълнил само с цитат на една от любимите фрази на наш местен бизнесмен,какъвто и да е,но казаното е истинско.”НЕ ПОНАСЯМ ,КОГАТО МЕ УЧАТ КАКВО ДА ПРАВЯ,ХОРА,КОИТО НЕ СА НАПРАВИЛИ И ЕДНА КЪЩИЧКА ЗА ПТИЦИ”.

    П.П./Отнася се за автора/ката на първия коментар./

    1. Алоууу, хер Тишлер, прави си къщичките за птици, това го умееш най-добре, дърводелецо!!! Не ставай за посмешище и не коментирай юридически казуси, от които нищо не разбираш, защото си се превърнал в придворният шут на кмета!!!

  3. Колко леви могат да бъдат милионерите, независимо как са получили парите си? Колко десни могат да бъдат крадците, мошенниците и мутрите, чиито капитали са плод на схеми и изнудване, без сами да са създали никакво производство?
    Та нема лреви, нема десни, има умни и способни, морални и образовани, има и селски тарикати, крадци, наследници на БКП и най-паче КДС.
    И след врътката на Гибона нещата в общината вече не са същите…

  4. СергЕлке,
    Ма ного си проста,бе душко.Ми хората са ти го написали – закриването на фонда
    става по закона за публичните финанси.Ти чете ли го?
    И кво ви пречат некви “автентично леви”,нали си имате автентично десни –
    ГЕРБери,ОДС,СДС и Водния Слави от “Отечество”.Пет пъти писахте в тоя
    сайт,че те командват парада и те ЗАПОВЯДВАТ кво да става в Общината.
    Сега пък кво ви друса и къде ви сърби?

    1. Хер Т.Тишлер, преди да пишеш, почети и прочети. Писането е лесно, дърводелецо и първолаците го могат. ОС нямаше да има за председател дърводелец и придворен шут на кмета, ако автентично десните ЗАПОВЯДВАТ кво да става в Общината!!!

  5. Ей, това представителите на “автентичната левица” наистина са лишени от всякакво въображение и оригиналност в присвояването на народна пара – единственото, което могат и го правят успешно последните двадесет години. Впрочем почвам да си мисля, че основният критерий, за да те признаят за “автентично ляв” е да си лишен от всякаква собствена мисъл, морал и да можеш безцеремонно да покрадваш ‘нон стоп” – кога идеи, кога нещо по-материално… И така, някакви същества условно ловчанлии, в пазарния ден сряда ще се упражняват за пореден път в крадене на народна пара от приватизацията в общината. Едното същество е трети мандат кмет, а за „работата” си през последната една година в съвета, другото съществото (председател) всеобщо бе признат за “автентично ляв”. Тези две същества плюс още тридесет и две без страх от Бог и прокуратура, показно се канят да откраднат граденото в Ловеч през последните 50 години, като цинично ни казват: закриваме дейността на общинския фонд за приватизация. И още по-нагло: кой крал, крал, сега ние задигаме, къде квото е останалото. С такива управляващи същества скоро Ловеч не го чака нищо добро.

Comments are closed.