maistorPavlin1304126Общинският съвет определи на заседанието си днес таксите за продажба на стоки според зоните за провеждане на пазари и панаири, въведе и такса за демонстрация на занаяти. Това стана по време на обсъждането на ново предложение за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Ловеч, направено от кмета Минчо Казанджиев. До него се стигна след заповед на областния управител, с която бе върнато за ново обсъждане решението на общинския съвет от 26 февруари, касаещо изменение и допълнение на Наредбата в посока таксите.

Съветниците днес отмениха предишното си решение и приеха ново, с което определиха ( чл. 24) за ползване на места, върху които са организирани панаири, събори и празници за продажба на стоки да се събира такса на квадратен метър на ден – за първа зона – 3 лв, за втора зона – 2 лв, и за трета зона и за населените места – 1.50 лв. По време на дебатите се обединиха около идеята да бъде въведена и такса за демонстрация на занаяти, обобщена като предложение от кмета Казанджиев. Така в решението си съветниците записаха още, че за демонстрации на художествени занаяти и приложни изкуства срещу представяне на майсторско свидетелство или диплома за завършено образование ще има такса 1,50 лв/кв. м за ден.

Предложението за изменението и допълнението на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Ловеч бе прието с вота на 25 от общо 28 гласували общински съветници, трима се въздържаха.