obs2112158Общинският съвет определи на последното си за годината заседание днес размера на такса битови отпадъци за 2016 г. Това стана по предложение на кмета Корнелия Маринова.

За жилищните имоти в града таксата битови отпадъци ще е в размер на 1,4 промила върху данъчната оценка, а за селата – 4,6 промила. За нежилищните имоти размерът е 9,7 промила в града и 10 промила в селата. Тоест запазват се нивата от миналата година.

„За“ гласуваха 28 общински съветници от общо 33-има участвали във вота, един бе „против“, четирима се въздържаха. Кметът обяви, че 2016-та ще бъде последната година, в която размерът на такса битови отпадъци ще се формира не на база принципа „Замърсителят плаща“. От следващата година (2017 – б. р.), заяви Корнелия Маринова, ще се формира на база количеството образуван отпадък.

1 коментар

  1. Имаме новина- Корнелия Маринова е Мин Чо Казанджиев в женски дрехи!

    “За жилищните имоти в града таксата битови отпадъци ще е в размер на 1,4 промила върху данъчната оценка, а за селата – 4,6 промила. ”

    ДАНЪК битови отпадъци го имаше и при Казанджиев, сега новата управа отново ни облага. Незаконно при това.

    Ако имам жилище в централната част и дори не живея в града, то аз ще плащам в пъти повече, отколкото онези в Бабаковец, които си хвърлят боклуците през прозорците! Пенсионер в центъра, който генерира една торбичка смет на седмица и живее сам, ще плаща в пъти повече от многочленно семейство в “Здравец”, пълнещо контейнера пред блока за няколко дни!

    И всичко това е прието само с един глас “против”? Най-вероятно Данчо Заверджиев е единственият, който има мозък и го използва в този общински съвет!

    СРАМОТА!!! ИЗБИРАШ МАРИНОВА, ПОЛУЧАВАШ КАЗАНДЖИЕВ!!!

Comments are closed.