intergplan1209121Изменение на интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Ловеч одобри на заседанието си вчера общинският съвет. Нови проекти се включват в зоните за въздействие, а други допълнително се прибавят извън одобрените зони за подкрепа на функционалните връзки на града с неговата периферия.

В първата група влизат регенерация на терена на бившата казарма и на сградите там, благоустрояване на училищните дворове на СОУ „Св. Кл. Охридски“, ОУ „Васил Левски“ и ПМГ. В групата на новите проекти е и реконструкция, обновяване и оборудване на сгради и рехабилитация на двора на ЦДГ „Мария Сиркова“.

Допълнителните проекти извън зоните за въздействие са реконструкция, обновяване и оборудване на сгради и рехабилитация на дворни пространства на детски градини в Ловеч – ЦДГ „Зора“, ЦДГ „Първи юни“ (старата сграда) и ЦДГ „Люляче“, и на детските ясли № 1 „Шарено петле“, № 3 „Мечо Пух“, № 5 „Патиланци“, основен ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност и осигуряване на достъпна среда в читалищата в Радювене, Славяни, Дойренци, Горно Павликене и Горан, на Ученическо общежитие – бл. 215, ж. к. „Здравец“, прилагане на мерки за енергийна ефективност и осигуряване на достъпна среда в общежитие „Гозница“ – кв. Гозница, и общежитие – бл. 210, ж. к. „Здравец“, реставрация и рехабилитация на Къкринското ханче, основен ремонт и изграждане на Комплекс за социални услуги за възрастни и хора с увреждания в с. Сливек, преустройство, прилагане на мерки за енергийна ефективност и осигуряване на достъпна среда в сградата на бившето училище в с. Старо Стефаново, основен ремонт на сградите на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Ловеч.

Интегрираният план на Ловеч е приет с решение на общинския съвет от юли 2013 г., допълнен и изменен е с решение от октомври 2013 г., одобрен е от управляващия орган на оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. през ноември 2013 г.