ekolovech2801161Общинският съвет в Ловеч на заседание в четвъртък смени изпълнителния директор Антоанела Дончева като член на борда на „Еко“ ЕАД, като избра на нейно място Павлин Иванов. Това стана по предложение на общинския съветник Виктор Стойчев, а съветниците го подкрепиха с 21 гласа „за“, 2 „против“ и 6 „въздържал се“.

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова обяви мотивите. Според тях основното е, че досега е имало закононарушение – Антоанела Дончева е директор на „Еко“ ЕАД, където общината притежава 100 % от капитала, но също и на частната фирма „Еко – Ловеч“ АД, където общинското участие е 24 %. Няма лични или политически мотиви в предложението, а само съобразяване с нормите, уточни Маринова.

Съществува общинска наредба за условията и реда за упражняване правата на собственик от община Ловеч върху общинската част от капитала на търговските дружества, така че Дончева не може да е едновременно член на борда или изпълнителен директор в две дружества със сходен предмет на дейност, както не може да участва и в сключването на търговски сделки.

Според приетото решение новият член на борда ще получава месечно възнаграждение в размер на две минимални работни заплати, а мандатът е до 2 август 2017 г.

Смяната бе остро критикувана от някои общински съветници от БСП, но техните гласове се оказаха малцинство.

8 коментара

  1. Ей свършиха се младите и образовани хора, избраха най-големия мазник!!! Видимите резултати са на лице!!!! Успех Ловеч, ще успеете с такива хорица!!!

  2. xaxaxaxaxaxaxax Ще повърна…Честито уйчо!!! Нямам търпение да те видя на този пост. Много ще ти прилича-фирма за почистване начело с БОКЛИК… вече ми мирише на мизерия в този град, май няма да се прибера скоро. Не знам защо не се обосноваваш как ще ръководиш дейност от която грам не разбираш ?! Какво общо има образование то ти, опита в тази сфера?! Изключително долна постъпка от твоя страна- да използваш жена да ти свърши работа, когато е най зор, да критикуваш както ти е изгодно( На ТЕб и НА ячката ти Кметичка) и с цялата си наглост накрая да й седнеш на мястото…. поредното уникално решение на управлението. Предлагам следващото назначение да е или някой петокласник или някоя ”дама” от магистралата.

Comments are closed.