irinka2007121Общинският съвет да избере свой представител в общото събрание на Регионалното сдружение на общините „Централна Стара планина” до края на мандата 2011-2015 г. Предложение за това внася общинският съветник Ирина Митева.

Досега общинския съвет представляваше Корнелия Маринова, но заради избирането й за депутат и предсрочното прекратяване на пълномощията й като общински съветник се налага нов избор.

Предложението ще бъде гледано в постоянните комисии по правно-нормативни въпроси и по икономическа политика и евроинтеграция на заседанията им на 3 септември, когато се очаква те да излъчат своята кандидатура. Окончателното решение ще вземе общинският съвет на сесията на 12 май.

Председател на УС на РСО „Централна Стара планина” е кметът на Ловеч Минчо Казанджиев.

Същевременно Митева като председател на Съвета за управление на Общинския фонд за приватизация, инвестиции и следприватизационен контрол прави предложение и за промени в състава на Фонда. От него се освобождава Юнал Мъстънов, също с прекратени предсрочно пълномощия като общински съветник заради назначаването му за зам.-областен управител.

И това предложение ще бъде гледано от комисиите по правно-нормативни въпроси и по икономическа политика и евроинтеграция. Кой ще замени Мъстънов на поста, ще стане ясно на сесията.