kazarma1706142Общинският съвет даде съгласие на заседанието си днес община Ловеч да предприеме действия за придобиване на собствеността върху четвъртия имот от бившата казарма. Той е публична държавна собственост с площ от 4382 кв. м и се е ползвал от троянското картографско поделение. Останалите три имота вече са собственост на общината с решение на Министерския съвет от юли 2014 г. Те са с обща площ близо 63 кв. м, с 46 сгради и 35 съоръжения. Тези четири поземлени имота по кадастралната карта на Ловеч представляват терена, върху който е построена и функционирала казармата – закритото през декември 2008 поделение № 42820 – Ловешки гарнизон.

     Общинският съвет възложи днес на кмета да отправи мотивирано предложение чрез областния управител до Министерството на регионалното развитие и благоустройството и до Министерството на отбраната за безвъзмездно прехвърляне и на последния имот в собственост на общината.

     С оглед на местоположението в градската структура и на характеристиките на терена и сградите имотът има висок потенциал за развитие и необходимост от регенериране. Със заповед на кмета на общината е назначена работна група под ръководството на главния архитект, която да изготви концепция за развитието на бившия казармен терен. Предстои провеждането на широко обществено обсъждане на изготвената от работната група концепция, след което ще се подготви задание и ще се проведе конкурс.