Общинският съвет в Ловеч днес на извънредно осмо заседание прие решение, с което  трябва да се систематизират проблемите на селата и да се направи график за срещи по села. Кметовете и кметските наместници трябва да направят организация и да решат онези въпроси, които са в задълженията им и са по силите им. Кметът на Община Ловеч се задължава всяко тримесечие да внася информация в Общинския съвет по тези проблеми, а в плана на ОбС да бъдат включени срещи с кметовете и кметските съвети. Всичко това трябва да придвижи към решаване на натрупаните през годините проблеми, като сигурността на населението, състоянието на пътища, сгради и зелени площи, медицинско обслужване, състояние на радиовъзлите и други. За необходимостта от средства, принципи и повече конкретика говориха общинските съветници Милко Недялков, Минчо Казанджиев, д-р Георги Митев и други.

Пръв от присъстващите кметове се изказа кметът на Баховица Калин Кръстев, който отхвърли определението на общинския съветник Иван Минков, че в някои села имало „феодализъм“. За своите проблеми говориха още кметовете на селата Дренов, Слатина и Малиново.

В крайна сметка предложението за решение бе прието с 26 гласа „За“, без „Против“ и „Въздържал се“.

Повод за обсъждане на проблемите на жителите на 34-те села стана информацията, която общинският съветник Данчо Заверджиев е събрал след проведени срещи по селата.

Председателят на постоянната комисия по проблемите на селските райони Венцислав Петрушев след закриването на заседанието се срещна с присъстващите кметове и кметски наместници.

Сесията бе уверено ръководена от и. д. председател на Общинския съвет Кирил Гумнеров, който предложи да се гледа още една точка, отпаднала от предишното заседание. (За нея отделно).

В края на заседанието бе насрочено редовното девето заседание на Общински съвет – Ловеч, което ще се проведе 31.03.2016 г., (четвъртък) от 10 часа, а постоянните комисии ще заседават на 22 и 23 март (вторник и сряда).

1 коментар

  1. Нямало див феодализъм в Баховица. Тракторите, които покриват асфалта с кал явно за по-хубаво го правят

Comments are closed.