Нова структура за управление на горските територии – собственост на Община Ловеч, приеха днес общинските съветници. Това става чрез извънредна точка в дневния ред от днешното извънредното осмо заседание, по предложение на и. д. председател Кирил Гумнеров. Тъй като решението определя и ръководител на Общинската горска територия, имаше разгорещени дебати.

На въпроса какво става днес, общинският съветник от опозицията Милко Недялков обобщи като „извиване на ръце“, като „заличаване на едно решение на Общинския съвет, за да се издигне една политическа кандидатура и това няма да бъде отразено от вашия пиар“.  Предложението да не се приема сега решението, а на следващо редовно заседание, бе подкрепено още от съветниците Минчо Казанджиев и Данчо Заверджиев. „Няма една дума как ще се борим с горската мафия, с хеликоптер ли?“, попита Данчо Заверджиев.

В подкрепа на решението се изказаха съветниците Иван Иванов, д-р Георги Митев и кметът на Общината  Корнелия Маринова.

Опозицията вкара в действие  доста административни и процедурни аргументи, част от които логични, но в крайна сметка целящи да отсрочат вземане на решение. До доведе до изказване на кмета Корнелия Маринова, която  обобщи: „Изглежда стои нещо друго в подкрепата на сегашния ръководител Станимир Пенчев, но аз не му давам висока оценка, дори имам сериозни опасения, че е замесен в някои скандални  случаи“.

Предложението за новата общинска структура бе прието със 17 гласа „За“, девет „Против“ и един  „Въздържал се“.