Общинският съвет в Ловеч на своята предколедната сесия на 22 декември прие няколко решения с цел благотворителност. По предложение на Корнелия Маринова – кмет на Община Ловеч, и с 23 гласа „За“ и нито един „Против“ и „Въздържал се“, се отпуска на финансова помощ от 1500 лева за с. Хитрино, Община Шумен, по повод  настъпилата там трагедия.

„Даваме своя скромен принос за възстановяване  нормалния живот в тази общината, още повече, че имаме възможност да го направим. Призовавам и тези от Вас, които могат, да дарят и лични средства“, обърна се към съветниците Маринова.

Единодушно бе гласувана и еднократна финансова помощ в размер на 2000 лв., необходими за лечение на Христо Петров Калчевски.

С 16 гласа „За“,  нула “Против“  и седем „Въздържал се“  беше прието предложенито на общинския съветник д-р Георги Митев за поставяне на бюст-паметник на Васил Радославов (1854 – 1929). Видният ловчалия е  народен представител и два пъти  министър-председател на България – след абдикацията на княз Александър I Батенберг и по време на Първата световна война.

Освен това Общинският съвет с 25 гласа „За“,  един глас “Против“  и един глас „Въздържал се“ даде съгласие за безвъзмездно придобиване в собственост от Община Ловеч на помещение –държавна собственост, ползващо се в момента за кино „Космос”. Помещението се намира в Дом „Преслав“, водена е кореспонденция с Областна администрация и има уверение, че помещението ще бъде предоставено безвъзмезно.

Общинските съветници получиха свитъци с коледно поздравление, изработени от Дневен център за деца и възрастни с увреждания. В него пише:  „Ако бъдем хора, вместо победители, ако бъдем честни, вместо безразлични, ако сме толкова сърдечни, колкото интелигентни, ако притежаваме толкова обич, колкото съмнения, ако  бъдем щастливи, вместо прави, то може би сме добри християни.“

Освен това на местата им имаше и по един екземпляр от официалния календар на Община Ловеч за 2017 г.

Следващото, 23 редовно заседание, е на 26 януари, четвъртък, от 10 часа, обяви на финала председателят Петър Цолов и удари камбанката за края на сесията.