obs2010161Днес на двадесетото поредно заседание на Общински съвет- Ловеч, бе дадено съгласие Община Ловеч да кандидатства с проектно предложение „Ремонт и реконструкция на Спортна зала Ловеч“  по Наредба № 2 от 08.05.2014г. за финансово подпомагане на строителството и ремонта на спортни обекти и съоръжения на Министерството на младежта и спорта. Резултатът от гласуването беше  20 гласа „За“ и нито един „Против“ или „Въздържал се“. Взетото решение зарадва присъстващите в залата спортни треньори,  пряко заинтересовани от гласуването.

Заседанието започна с декларация, изразяваща позиция  на БСП по постановление №208 на Министерски съвет на Република България. Декларацията бе внесена и прочетена от общинския съветник Минчо Казанджиев.

След това общинските съветници приеха и упълномощиха Кмета на Община Ловеч да води преговори относно придобиване на имот от Община Ловеч, собственост на „Инвестстрой“ ЕООД – гр.Ловеч, представляващ част от сградата на общинска администрация Ловеч.

На заседанието също така бе обсъдена и приета с допълнение точка 4 от дневния ред, предложение за безвъзмездно придобиване на собственост от Община Ловеч на поземлен имот, който е публична държавна собственост. Става въпрос за сгради на бившата Професионална гимназия по кожарство, облекло и химични технологии „Марийка и Маринчо Караконови“ – гр. Ловеч.

1 коментар

Comments are closed.