На вчерашното заседание, на 27 април 2017 г., общинските съветници в Ловеч приеха промяна на местонахождението и административния адрес на Детска ясла № 5 „Патиланци”. Това стана с 23 гласа „За“, три гласа „Против“ и два гласа „Въздържал се“.

От 2014 г. са констатирани провисвания на плочи над първия и втори етаж и други деформации, се казва в предложението на кмета на общината. Възложено е обследване. Тъй като към момента за основен ремонт на сградата няма предвидени средства в бюджета, е необходимо преместване на децата в яслената сграда на ДГ „Слънце“ в кв. „Червен бряг“.

Отхвърлено бе предложението за кадастрална промяна на начина на трайно ползване и предназначение на Покрития мост в Ловеч. То бе внесено във връзка с обявяване за публична общинска собственост  на Покрит мост над р. Осъм, сграда с идентификатор 43952.515.1.1 с площ от 603 кв.м., разположена в поземлен имот с идентификатор 43952.515.1 по КК на гр. Ловеч. Гласуването показа 11 гласа „Да“, пет гласа „Против“ и седем гласа „Въздържал се“.

Не бе прието предложението и за избиране на временно изпълняващ длъжността кмет на кметство с. Дренов, общ. Ловеч.

Прието бе предложението на кмета Корнелия Маринова да бъде предложен зам.-кметът Цветан Георгиев да влезе като представител на Общината в борда на директорите на МБАЛ – Ловеч, без съответното възнаграждение. Идеята бе подкрепена  с 25 гласа „Да“, два гласа „Въздържал се“ и нула гласа „Против“.

Следващото двадесет и осмо редовно заседание на Общински съвет – Ловеч се свиква на 25 май /четвъртък/ 2017 г. от 10 часа в заседателната зала, обяви председателят на ОбС Петър Цолов.

 

2 коментара

  1. Чудесно !!! Оставихте квартал” Здравец ” без начално училище, от 3 детски градини остана само една ,сега и яслата !!! Може би и квартала ще закриете в един прекрасен ден !!! А тук е пълно с деца и обричате голяма част от тях на трудно детство,пътуване в студ и пек до съседните квартали и т;н. Едвали това е начина за справяне с проблемите !!! Моля, не си играйте с хората !!! Защо само тук не се прави нищо,а напротив!?! Дори и градски транспорт нямаме като хората !!! Настояваме яслата да остане в квартал “Здравец”

Comments are closed.