Общинските съветници приеха с 19 гласа „За“, четири гласа „Против“ и девет гласа „Въздържал се“ Годишния отчет за изпълнение на Програмата за управление на Община Ловеч за мандат 2015-2019 г., за първата година от мандата. Предложението бе внесено от Корнелия Маринова – кмет на Община Ловеч. Многобройни бяха въпросите на общинските съветници по този документ, на които вносителят отговори обстойно.

Ето какво каза Корнелия Маринова:

„Ръководството на общината води активна политика по всички важни проблеми. Този отчет е за една година, а цялостната дейност на общината трябва да се разглежда в обединение, а не в сечение. За големите преходни остатъци –  някои са от предходната година, които разплатихме сега, а останалите са от бюджетите на второстепенните разпоредители.

Какво прави общината за благоприятни икономически условия – освен това, което е написано в отчета, ще ви кажа, че дори днес в 13 часа има национален икономически форум в Ловеч. И ще правим още такива форуми и срещи през годината.

Не е възможно да не виждате в какво коренно различно състояние се намира днес парка „Стратеш“ и каква гора беше преди. Благодаря на лично на Павлин Иванов и фирма „ЕКО“ ЕАД за промяната.

Относно състоянието на бившата казарма и защо няма обществено обсъждане за нейното бъдеще, Маринова отговори, че все още има една част от казармата, която не е предадена на общината, но това ще стане скоро.

Към днешна дата не са плащани финансови корекции по проектите,  които новото ръководство на Общината поддържа, а това е много важно и говори за устойчивост на проектите, допълни кметът Корнелия Маринова