OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Общинските съветници в Ловеч не успяха да попълнят с нов член Съвета на директорите на „Общински пазари –Ловеч“ ЕАД на днешното 14-ото редовно заседание. Промяната се налагаше да стане след като съветниците гласуваха освобождаването на  досегашния Васил Въчев Василев от съвета. По време на заседанието бяха издигнати две кандидатури – на Петър Магеранов (предложен от съветника Иван Минков) и на Преслав Георгиев (предложен от Димитър Ст. Димитров). При гласуването обаче и двамата не успяха да съберат задължителното квалифицирано множество. За Преслав Георгиев гласуваха 16 „Да“, 9 с „Не“ и 4 с „Въздържал се“, а за Петър Магеранов  гласуваха 14 с „Да“, 2 с „Не“ и 11 с „Въздържал се“.

Спорове възникнаха след като бе изслушана информация за икономическите резултати и финансовото състояние на „Общински пазари“. Представителят на опозицията Валентина Янкова твърдеше, че изпълнителният директор в момента получава възнаграждение в размер на пет минимални заплати, а предвид реализираната загуба за първото тримесечие заплащането трябва да се намали до една заплата.

Това беше опровергано от кмета на Общината Корнелия Маринова, която съобщи, че възнаграждението е от две минимални заплати.

Не мога да ви разбера, обърна се към опозицията общинският съветник от ГЕРБ Димитър Ст. Димитров. Преди малко общинският съветник Минчо Казанджиев твърдеше, че Общината е в стабилно финансово състояние, а сега общинският съветник Валентина Янкова на базата на твърдението за лоши резултати иска точно обратното.

Съветници и от двете страни на Общинския съвет изказаха задоволство от представения план за развитие на „Общински пазари“.

8 коментара

  1. УСТАВ НА “оБЩИНСКИ ПАЗАРИ-ЛОВЕЧ”ЕАД

    ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ НА ЧЛЕНОВЕТЕ НА СЪВЕТА НА ДИРЕКТОРИТЕ

    Чл.23.(1) Членовете на Съвета на директорите имат право на текущо и годишно възнаграждение, чиито размер се определя от едноличния собственик на капитала.
    (2) (изм., решение № 98/24.04.2012 г. на Общински съвет – Ловеч) Текущото възнаграждение е в размер на две минимални работни заплати на месец.
    Чл.24.(1) ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯТ ДИРЕКТОР получава текущо възнаграждение, определено с договора за управление, сключен с него, ИЗВЪН възнаграждението по чл.23.
    Р Е Ш Е Н И Е № 98
    от 24 април 2012 година

    Относно: Изменение на устава на „Общински пазари – Ловеч” ЕАД, приет с решение № 123/10.07.2008 г. на Общински съвет – Ловеч.

    Р Е Ш И :

    1. Изменя Устава на „Общински пазари-Ловеч” ЕАД гр. Ловеч, приет с Решение № 123/10.07.2008 г. на Общински съвет Ловеч, както следва:
    §1. Чл.23, ал. 2 добива следната редакция: „Текущото възнаграждение е в размер на две минимални работни заплати на месец.”
    ПРЕДСЕДАТЕЛ : ( П )
    (КОРНЕЛИЯ МАРИНОВА)

  2. Госпожо Тодорова и госпожо Маринова,покажете договора за управление на изпълнителния директор.Както и счетоводните документи за начисленото и изплатено възнаграждение след вписването в Търговския регистър.ТакА всичко ще бъде ясно.Няма нужда да коментираме.ДОКУМЕНТИ!

  3. Митака,както винаги говори на зелено.
    Преди да напише в информацията си,че се надява на финансова помощ от общината,изпълнителната директорка на “Пазарите”се е съветвала с кметицата и помощта от общината е била потвърдена.
    А щом общината може да помага финансово на губещото дружество,то значи общината не е в лошо финансово състояние и няма основание Кметица Маринова да иска откриване на процедура за финансово оздравяване.
    Ей това,както разбирам,е поставеният от Валентина Янкова въпрос в изказването й за”Пазарите”.Кое е вярното?Във финансов колапс ли е общината или е в цветущо финансово здраве?И ако самата община се нуждае от финансово подпомагане,защо тогава има намерението да помага на свое губещо дружекство?
    Та сега топката е в полето на Кметица маринова.Кое е вярното?
    Или положението е същото като с “опровергаването” за само двете от общо петте минимални заплати всяка от по 420 лв.във възнаграждението,което е договорено и изплащано на изпълнителната директорка на “Пазарите”!

  4. Аз като изпълнителен директор на Общински пазари не получавам 5 мин. раб. заплати! Вие които ми правите ревизия на джоба ли знаете по-добре от мене???!!Боже колко злоба и жлъч- типично по български! Нещо общо с БКП или просто ненавист е причината да пишете тези глупости!!!!
    Господин Георгиев Моля ВИ!!!!

  5. По въпроса за заплатата на изпълнителния директор явно в заседанието е имало надлъгване.Голямо надлъгване,равняващо се на три минимални заплати по 420 всяка една.Реално заплатата на изпълнителния директор,независимо от “опровергаването”,направено от кметицата, е в размер на пет минимални заплати -2 100 лв.,колкото са отразявани в разходната сметка за изплатени възнаграждания в дружеството”Общински пазари-Ловеч”ЕАД.А Маринова трабва да внимава повече,когато пред общински съветници и местна телевизия”Зетра” прави такива УБЕДИТЕЛНО НЕВЕРНИ извления!

  6. Прав си Митак, много приказки,като на пазара!Не всички са истина. 🙂

    1. Венци, Митакът не е прав, а отдавна е клекнал! 😉 Дружеството “Общински пазари” за първото 3-месечие е на загуба, но в тази община има и други дружества и фирми. Ако всичките са на неговото дередже, тогава може да се твърди категорично, че общината е в колапс. Да, ама не! Така че предложението на Валя Янкова е съвсем резонно, обяснима е и нервозната реакция на К. Маринова. А стига вече са ни правили на глупаци!! 🙁

Comments are closed.