ekoВъпреки че общинските съветници в Ловеч на свое заседание на 23 август гласуваха поотделно и приеха всички точки от Междинния финансов отчет на „ЕКО“ ЕАД към 30.06.2018 г., те отхвърлиха като цяло документа и той не бе приет. Това съобщават от Общински съвет Ловеч.

Това стана с 16 гласа „За“, три гласа „Против“ и един глас „Въздържал се“ – тоест, съветниците не успяха да събират квалифицирано мнозинство от 17 гласа, каквото се изискваше в случая. Финансовият отчет, който сочи загуба на общинската фирма за периода, предизвика дискусия.

Общинският съветник Минчо Казанджиев, бивш кмет на Община Ловеч, изрази становище, че „Фирмите и гражданите на общината са ощетени с неизвършена договорирана услуга и това е недопустимо, освен ако не искаме гражданите да ни подгонят с камъни“.

В отговор кметът Корнелия Маринова цитира справка, според която в периода 2010 -2011 г. усвоените средства са 65% от предвидените чрез сключения договор с „Еко“ ЕАД, през 2012 -2013г. са усвоени 61 %, през 2013 – 2014 г. – 77 %.

„Значи ли това, че по време на вашето управление вие ще ощетявали населението много повече?“, запита кметът Корнелия Маринова, и допълни, че през 2016 г. усвояването е 71 процента, а през 2017 г. – 89 процента.

2 коментара

  1. Не бе приет, защото аз предложих за 13.09.18г. Съветът на директорите да представи Доклад с проблемите си, поради които не могат да си вършат работата, а Станимир Стоянов предложи да дадат Оздравителен план до края на годината. Председателят ЦолОФФ реши, че това решение трябва да се вземе с квалифицирано мнозинство и поради тази причина, въпреки всичките 16 ЗА и 3 Въздържал се, го обяви за НЕприето. За пореден път този абсолютен…. ЛЪЖЕ общинските съветници най-нагло. ОСТАВКА ЦолOFF.

Comments are closed.