Общинските съветници в Ловеч не приеха точката, която в цялост дава съгласие за отпускане на 35 000 лева за закупуване на видеогастроскоп Pentax модел EG – 250 Kp, центрофуга и термостат NUVE EN 032 инкубатор за нуждите на МБАЛ „Проф.д-р П. Стоянов“ АД Ловеч. Това съобщава пресцентъра на Съвета. Сумата беше част от  предложението на кмета Корнелия Маринова за актуализацията на капиталовите разходи на Община Ловеч за 2018 г.

Гласуването показа 16 гласа „За“, осем гласа „Против“ и три гласа „Въздържал се“ при необходимост от квалифицирано мнозинство.

Гласовете се разпръснаха, тъй като част от старейшините подкрепиха предложението на съветника Валентина Митева (12 гласа „За“, 10  гласа „Против“ и без нито един „Въздържал се“)  за разделяне на решението и да се гласуват отделно средствата за ремонт на част от улица „Ал. Батенберг“ – 204 000 лв. и укрепване на тротоар на централната улица в с. Казачево – 42 132 лв. и отделно сумата за болницата.

В резултат нито едно от двете предложения не събра необходимия брой от 2/3 от присъстващите съветници и на практика точката не бе приета

14 коментара

  1. Да ви кажа, на болницата не и трябва видеогасрто…. Не знам си какво….. Трябва и нов собственик…..всички други действия са продължаване на агонията. Няма основни консумативи, парно, персонал…. До гастроскопа ли опряхме? Дъщеря ми беше с пристъп, докато не им подписах, че ще влезе в болница един орбазон не искаха да и сложат. Нямали, нито орбазон, нито кислород и включиха. За Час и половина, които обикакяхме от спешни кабинет, до дежурния и детското отделение и едвам дишаше, можеше да идем до Плевен и да се върнем. На другия ден, някаква лелка (ако е лекар е много жалко) мрънкаше колко народ имало за рентгена. Ами… Никой не взима пари за нищо правене, само тук…. Така че най-малкия проблем е апаратурата. Хора няма, хора – адекватни, които да поставят ясни условия, а не само да мрънка за заплатите си, и като им подхвърлят някой лев се кротнат…..

    1. Пълни мръшляци, аз щях да оплескам един буклук там, даже ако го чете това в момента може да се свърже с мен, в спешното беше мръшляка той си знае кой е! Че и полиция ще ми вика хората умират пред вратата той имал много работа, мамето ти деба само да те барна!

    2. Аз не искам да обвинявам никой. Кадърните кадри отдавна се спасиха. Останаха такива, които само чакат да добутат до пенсия, които не търсят работа, а просто стоят там да им мине времето. Щото медицински кадри се търсят, но в съседните нам болници се работи. Да, взимат пари, но и работят. Проблемът не е едностранен, но по такъв начин тази болница не може да съществува.

  2. Тази Йовка дето я бяха прибрали и я разследваха, защо още е там? Абе ние да не би да сме в третият свят? Чак толкова ли удари дъното кметицата?

    1. Надежда Сим маймуно грозна гледай себе си не говори за хората

    2. мога да обсъждам, когото си пожелая особено ако е назначен на обществен пост. Моля разкарай се с простащината си някъде където ще мине 😉

    3. Надежда Сим неграмотна простакело не е лошо да се по информираш малко но явно си прекалено тъпа, за да го направиш. За твое сведение само, въпросният Общински съветник, ако е виновен няма да е на свобода, та каму ли в Общински съвет. И второ тя не е назначена, а е избрана от жителите на Община Ловеч на този пост. Няма лошо да обсъждаш, но първо се по информирай, но явно капацитетът ти е нулев и за това ти е невъзможно

    4. Няма нужда да ми ги разказваш тези небивалици на мен. Те хората от града чуха за какво става въпрос, когато ДАНС дойдоха заради схемите с ваучери. То се вижда кой е простия с нулев капацитет в случая по употребата на обиди поради липса на адекватни защита от твоя страна. Разбрахме, че ти е жена и я защитаваш, ок. Но никой не е длъжен да си затваря очите и да си мълчи поради тази причина. https://www.dnes.bg/stranata/2018/06/13/chinovnichka-ot-biuroto-po-truda-v-lovech-v-shema-s-vaucheri.379200

    1. ВИКТОР СТОЙЧЕВ, неслучайно се изразих в множествено число. Ако беше само една амебата, щеше да е смачкана отдавна

Comments are closed.