В началото на лятото Община Тетевен извърши текущ ремонт на две екопътеки – „Под пръските на водопада“ и „Нагоре към слънцето“. Обновяването се наложи поради нарушената цялост на част от дървените постройки и конструкции, а предприетите мерки са с цел превенция от възникване на инциденти от страна на посетителите на двете забележителности.

Ремонтът включваше подмяната на информационни табели, пейки и маси, реновирането на малките пешеходни мостове и беседки /„Под пръските на водопада“/, наковаване на ламперия и др. Към момента екопътеките са безопасни и в отлично състояние, като очакват поредните си посетители.

Община Тетевен се радва на засилено присъствие на туристи и гости, като може да се отбележи, че дестинацията – водопад „Скока“/ екопътека – „Под пръските на водопада“/ е изключително посещавана, за което говори неспирния трафик към екопътеката дори и през делничните дни.

 

1 коментар

  1. Община Тетевен това, община Тетевен онова. Ми действат хората случват се нещата при тях. А община Ловеч……………………………………………мълчанието на агнетата.

Comments are closed.