opakedn2005131На 05.06.2013 г. от 10:00 ч. в хотел „Еница” се проведе Kръгла маса със социалните партньори на тема „Kонсултации за устойчиво развитие” в рамките на проект „Координиране на местни политики в област Ловеч за устойчиво развитие и просперитет“ на Областна администрация Ловеч и партньори общините Ловеч, Тетевен и Троян. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Общата му стойност е 558 529,21 лв, а периодът на изпълнение – 18 месеца.

Основната цел на проект „Координиране на местни политики в област Ловеч за устойчиво развитие и просперитет“ е да бъде постигнат интегриран и осезаем ефект от прилагането на политики на областно и общинско ниво. Тя е съобразена със стратегическата цел на ОПАК да се подобри работата на държавната администрация, включително общинската, за реализиране на ефективни политики, качествено обслужване на гражданите и бизнеса и създаване на условия за устойчив икономически растеж и заетост.

На събитието беше обсъдена очертаната рамка от приоритети за следващия програмен период 2014-2020 г., дейности и инициативи, които да бъдат включени в стратегическите документи, бъдещи работни срещи в процеса на разработване и приемане на стратегическите документи.

На участниците бяха предоставени анкетни карти за обратна връзка и конкретни предложения за насърчаване на икономическото развитие,  в които да изразят своята позиция по представените политики. Резултатите от тези анкети се обобщават и ще бъдат представени по време на заключителната конференция по проекта.

 

 Проект „Координиране на местни политики в област Ловеч за устойчиво развитие и просперитет“ на Областна администрация Ловеч и партньори общините Ловеч, Тетевен и Троян се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Договор № А10-13-50/20.02.2012 г.