lukovit2408131За първи път проект на Община Луковит е насочен към администрацията, към самите нас. Убедена съм, че с неговото изпълнение ще съумеем да открием онзи механизъм на работа, който ще облекчи ежедневието ни, ще намали стреса и ще подобри качеството на живот на служителите. Това заяви на пресконференция по повод стартирането на проект „Компетентна администрация Луковит – гаранция за успех” заместник-кметът, отговарящ за изпълнението на европейски проекти в Общината – г-жа Цветенка Хаджиева. Според нея предвидените обучения ще подобрят комуникацията в екипа, с което ще се повиши неговата ефективност.

 

Като изключително важен определи проекта неговият ръководител и секретар на Община Луковит – г-жа Камелия Василева. Тя подчерта, че всички обучения, част от които ще бъдат изнесени, са задължителни за служителите. „Целта ни е да отговорим на съвременните изисквания за модерна и ефективна администрация, за дa можем да бъдем максимално полезни на хората“, каза още г-жа Василева.

 

Общата стойност на проекта е 51 991,20 лв. Той е с продължителност 12 месеца и трябва да приключи до месец май 2014 година. С реализирането му служителите от администрацията на общината ще придобият необходимите им умения, съобразно техните компетенции и нужди, които от своя страна да подобрят работните процеси на администрацията. Проектът се финансира по Оперативна програма „Административен капацитет“, приоритетна ос  „Управление на човешките ресурси“, подприоритет 2.2 „Компетентна и ефективна държавна администрация“, бюджетна линия BG051PO002/12/2.2-07, договор за безвъзмездна финансова помощ А12-22-84/22.05.2013 г.

 

В дейностите са предвидени обучения на 65% от служителите на общинската администрация, включително от кметствата на община Луковит, от Института за публична администрация, по теми: „Делова етика”;  „Управление на промяната, времето и стреса”; „Усъвършенстване на вътрешните комуникации – залог за ефективност на управленския процес и добър имидж в обществото”; „Работа с електронно подписани документи” и специализирани обучения: „Подобряване процеса на работа и обратна връзка с изпълнението”; „Лична ефективност”.