cvetnica1204138Община Ловеч ще вземе участие в 13-то издание на Международно туристическо изложение „Културен туризъм“ от 14 до 17 април 2016 година, което ще се проведе в изложбени зали „Рафаел Михайлов“ Велико Търново.

Проявата се организира с любезното съдействие на Министерство на туризма, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции и Общинска агенция по туризъм „Царевград Търново“.

На форума Община Ловеч ще представи природните  дадености, културно-историческите  паметници, туристически атракциони, културни събития, музеи, рецепти от местната кухня, традиции и занаяти. В продължение на три последователни дни,  от 14 до 16 април включително, на щанда ще има демонстрации от представители на занаятчиите на Покрит мост Ловеч.

Заявено е и участие в Международен фестивал на туристическия филм, популяризиращ  българското културно-историческо наследство и туризъм под мотото „На източния бряг на Европа“ с представяне на филма „Паметта на реката“. Той е  създаден по проект „Подкрепа за развитие на туристически атракции в община Ловеч“.