dapochistim1205128Раздаването на чували започва утре, извозването на събрания отпадък – от „Еко“ ЕАД след предварителна заявка

 Служители на община Ловеч се включват в националната кампания на 26 април „Да изчистим България за един ден“ на четири места в града. Ще бъде чистено в района около езерото на парка „Стратеш“, по пътя за с. Пресяка (Пресешката чешма) и вилната зона в района, пространството на изхода на града в посока Троян и Пресечената скала, както и по околовръстния път на Ловеч до електрическата подстанция „Запад“. Чувалите и ръкавиците ще бъдат предоставени от общината, която ще раздава и на желаещи доброволци утре и в деня на акцията, в рамките на наличностите.

Събраният отпадък от всички участници в кампанията ще бъде извозен от общинската фирма „Еко“ в рамките на два дни след предварителна заявка на телефони: 068/601753 и 0878819174. От дружеството призовават чувалите да бъдат поставени на достъпни за извозване места – до контейнерите, на тротоарите и около пътното платно, и за тях да бъде съобщено.

Отпадъците в кампанията „Да изчистим България за един ден” се приемат на Регионалното депо без такси и отчисления по Закона за управление на отпадъците. Достъпът до депото е свободен за всички транспортни средства, които се включат в инициативата.

Кметът на община Ловеч Минчо Казанджиев се обръща с призив за единодействие към всички, за да се постигнат заложените цели в кампанията за по-чиста околна среда.

3 коментара

  1. А ти кво ще направиш, да ни е хубаво?
    Да искаме всички можем…
    Аз ще чистя два общински имота(съседни на мои собствени) в Гозница… Нямах късмет на комшии, Общината се оказа най-големия мърляч и безхаберник, относно стопанисване на имотите си… И двата бяха превърнати в сметища и кенефи на открито, преди да се заинатя аз с почистването им…

  2. Ако на г-н Казанджиев не представлява трудност, нека да разпореди и подмяна на изгорелите ел. крушки по алеята Баш Бунар. Вече се стопли и е време да се освети добре района.

Comments are closed.