подкрепиамебг3108161Община Ловеч ще бъде домакин на кампанията на Министерство на земеделието и храните „ПОДКРЕПЯМЕ БЪЛГАРСКОТО“ на 16 септември т.г.  (петък).

В съответните шатри местни производители ще представят своята земеделска и хранително-вкусова продукция. Всяка шатра ще бъде оборудвана от организационния екип с осветление, щанд и пейка или 3 броя столове.

Ще има и подиум с озвучаване за официални речи и евентуални участия на местни музиканти, танцови школи и др.

Кампанията има за цел да подкрепи производителите в опазването и съхранението на традиционното производство у нас. Земеделието у нас има дълбоки корени и като отрасъл заема значителен дял в националната икономика.

Община Ловеч ще съдейства на събитието на местно ниво с ясното съзнание, че това е много важно събитие както за производителите, които ще представят своята продукция, така и за потребителите.

Събитието ще се проведе в следния ред:

От 07:30 ч. до  10:30 ч. е определеното време за изграждане на шатри и подиум, осигуряване на електричество. В периода от 10:30 ч. до 12:30 ч. ще бъде настаняване на изложителите, а от 13:00 ч. – 20:00 ч. е работното време на изложението „ПОДКРЕПЯМЕ БЪЛГАРСКОТО“

Обиколката „ПОДКРЕПЯМЕ БЪЛГАРСКОТО“ ще бъде в страната в периода 4 септември – 8 октомври.