remontpateki1109155Павлин Иванов

След сигналите на директора на училище «Хр. Никифоров» Венци Христов и публикацията на «Ловеч днес» и красноречивите мнения на жителите на Ловеч по отношение на мерките на градските власти за безопасност на учениците, тази сутрин Община Ловеч започна да преправя направените само преди ден «повдигнати» пешеходни пътеки.

В момента ударният ремонт пред училище «Васил Левски» и липсата на адекватна организация на движението предизвиква задръстване и преминаването по улицата е силно затруднено.

Направените преди ден изкуствени неравности пред ловешките училища с цел по-голяма безопасност а учениците се оказаха пародия на намерения. remontpateki1109153Автомобилите преминаващи през «повдигнатите» пешеходни пътеки дори не намаляваха скороста, въпреки обясненията на зам. Кмета Пенка Николова и шефа на СКОРС Мариян Петракиев, че проекта се изпълнява стриктно.

Очевидно, думите и на двамата не отговарят на истината, а целта – безопасност на учениците и принуждаване на автомобилите да намалят драстично скоростта не беше постигната с вчерашното хвърляне на пари на вятъра.

Радващо е, че все пак разумът надделява над егото и днес се извършват корекции на вчерашното безумие.

А да говорим за безопасността на работниците, от снимките се вижда, че би било силно преувеличено.Видимо, хора по маротонки, без работно облекло, без предпазна екипировка, работят под носа на Инспекцията по труда.

 

7 коментара

Comments are closed.