lovechobshtina103121Община Ловеч с наличния си капацитет и технологичните възможности е първа в България, която е готова с облагане за данък върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци и данък върху превозните средства.

Още на 5 януари облагането беше готово с данъка върху превозните средства. На 11 януари вече можеше да се инкасират и останалите публични общински вземания.

От това се възползват най-вече гражданите, които без напрежение и дълго чакане могат да внесат своите такси.

Сегашният закон позволява, ако общините са готови с облагането преди стария срок 1 март, то събиранията могат да започнат по-рано. Гражданите отново могат да се възползват от 5% отстъпка, но пред касите няма опашки от чакащи.

Припомняме, че според стария закон до 2011 г. плащането бе в периода от 1 март до 30 април с отстъпка от 5%. Тогава чакащите се проточваха в редица от касите по коридора чак до входа на Общината.

На 25.01.2016 г. е генериран файлът, който Община Ловеч предоставя на фирмата, с която е подписан договор за разпечатване и разнасяне на съобщенията. До края на другата седмица съобщенията ще бъдат разнесени до всички жители.

Същевременно жителите на село Баховица за първи път имат възможност да заплатят задълженията си чрез VPN -връзка (от Virtual Private Network / „Виртуална частна мрежа). Връзката дава възможност плащането моментално да се отчита в Община Ловеч.

Засега има изградени общо девет такива връзки с кметствата и ще се работи за тяхното активизирани. Необходимо е още кметовете да имат заповед за събиране на местните приходи и желание да се справят с продукта.

4 коментара

  1. “На 25.01.2016 г. е генериран файлът, който Община Ловеч предоставя на фирмата, с която е подписан договор за разпечатване и разнасяне на съобщенията. До края на другата седмица съобщенията ще бъдат разнесени до всички жители.

    Същевременно жителите на село Баховица за първи път имат възможност да заплатят задълженията си чрез VPN -връзка (от Virtual Private Network / „Виртуална частна мрежа). Връзката дава възможност плащането моментално да се отчита в Община Ловеч.

    Засега има изградени общо девет такива връзки с кметствата и ще се работи за тяхното активизирани. Необходимо е още кметовете да имат заповед за събиране на местните приходи и желание да се справят с продукта.” КРАЙ на Цитата…
    —————————————————————————————————————————————–
    Та да попитам Новата администрация.. За какъв файл и за какъв продукт ИДЕ реч!??? Сложни думи, с които Новата администрация не казва НИЩО… на прост език… Хайде малко по нормално, а? Що е файла и що е продукта в тази статия?

  2. “От това се възползват най-вече гражданите, които без напрежение и дълго чакане могат да внесат своите такси.”

    Как да платя, като не зная какво дължа? Ще е прекрасно, ако мога онлайн да видя задължението си, тъй като нямам намерение през 2016 година да обикалям страната в търсене на вашата хартийка. Другарки и другари, драга г-жо Маринова, през двадесет и първи век съществува изобретението, наречено интернет. Няма нужда да ми разпечатвате и разнасяте каквото и да било. Сложете го този файл на “видно” място, не се срамувайте.
    И какви опашки ви гонят, като с няколко клика в удобно за мен време мога да ви пратя парите по банков път?

    1. Браво! Остава да се ограмотиш и ще станеш образцов гражданин!

Comments are closed.