Община Ловеч е отличена с Диплом от юбилейния Десети туристически форум във Варна, който се проведе в периода 27 – 29.09.2017 г. Дипломата е за активно участие в Черноморските туристически форуми. Както вече съобщихме, Община Ловеч заедно с Художествената галерия и РИМ – Ловеч, представи с презентации два обекта – „85 години Къкринско ханче“ и „Художествена галерия – Ловеч – Дарението на Димитър Казаков – Нерон“. Нашите презентации бяха посрещната с голям интерес и направи силно впечатление, заради което бе и отличена.

Форумът се проведе в Двореца на културата и спорта в черноморската столица. Основната тема бе „Местната идентичност и глобалният туризъм”, като участниците във форума споделиха успешни добри практики относно разработването на туристически продукти въз основа на идентичността на местните общности и успешното предлагане на тези продукти на международния пазар през четирите сезона на годината.

В туристическото изложение взе участие министърът на туризма Николина Ангелкова, както и представители от Варна, Ловеч, Казанлък, Шумен – общо 12 града. Международното участие е от посланиците на ЮАР, на Португалия и на Виетнам, както и представители на побратимените на Варна градове Харков, Украйна и Да Нанг, Виетнам.