kmet1609151Павлин Иванов

Община Ловеч е номинирана за антинаградите на Програма „Достъп до обществена информация“ в категорията “Институция, която не изпълнява задълженията си по ЗДОИ и грубо нарушава правата на гражданите по ЗДОИ” по повод „Деня на правото да знам“.

Заслужено!

Ето и мотивите:

„От февруари 2015 година Община Ловеч и г-н кмета в частност прекратиха редовните дотогава пресконференции в понеделник с журналистите на Ловеч. Вместо това се предпочита да се правят срещи с избрани журналисти, които работят в по-благосклонни към общината медии.

Всичко това стана в контекста на няколко големи скандала за града – като отдаването на стоматологията под наем на частна фирма или пък “иновативния” ремонт на Покрития мост.

В същото време служители на общината имат и работят едновременно в частни и анонимни сайтове, където се качват предимно общински информации. Такива са например lovechtoday.сom, който не бива да се бърка с другия сайт lovechtoday.eu на Павлин Иванов. Най-новият сайт е http://www.lovechonline.com.

По-късно излезе и информацията на Емилия Герганова, която сигнализира, че данните в сайта на общината lоvech.bg относно заявленията по ЗДОИ са доста съмнителни – не са отбелязани закъсненията, не се уведомяват навреме подателите и прочие. Тя е стигнала до тези изводи на базата собствения си опит.

Цялата ситуация е дала повод за статии и коментари в местната преса, но промяна няма. Смятам, че тези действие водят до скриване на важна информация за гражданите на Ловеч и общината. Затова предлагам община Ловеч в лицето на кмета Минчо Казанджиев за номинацията за институция, която не изпълнява задълженията си по ЗДОИ и грубо нарушава правата на гражданите по ЗДОИ.“

 

1 коментар

Comments are closed.