Община Ловеч се присъединява към международната инициатива „Часът на Земята 2017“, която ще се проведе на 25 март 2017 г. (събота) от 20,30 до 21,30 часа.

За целта в това време ще бъдат изключени от захранване светлините на крепост „Хисаря“. Община Ловеч  приканва жителите също да се включат в глобалната инициатива на международната природозащитна организация WWF  (Световен фонд за дива природа) – „Часът на Земята 2017“.

„Часът на Земята“ е най-голямата природозащитна инициатива в света, която се провежда винаги в последната събота на март. Мотото тази година е: „Загаси светлините, отвори очи за планетата“. В този час милиони хора от целия свят символично изгасяват осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват фасадите си. Така всички отправяме призив за по-устойчиво бъдеще.

Това е най-мащабната акции в света и започва през 2007 г. Инициативата израства в глобално общество, убедено в устойчивото бъдеще на планетата. „Часът на Земята“ дава възможност на всеки човек да разбере какво влияние имат малките постъпки върху голямата планета и как може да използва силата си, за да се справи с климатичните промени.

Община Ловеч последователно винаги е участвала в тези акции.