Община Ловеч обръща внимание, че проектът по реконструкция на пешеходната зона в централната градска част на Ловеч от Покрития мост до ул. „Александър Стамболийски“ е в пълен ход и това променя условията за предвижване в този участък. Жителите и гостите на Ловеч, които използват за придвижване пешеходната зона в ЦГЧ, трябва да правят това с повишено внимание.

Целият участък представлява строителна площадка и е с ограничение за движение. Участъкът следва с изострено внимание да се използва само за директен достъп до търговски, административни и др. обекти.

За предвижване на пешеходците са предвидени тротоарите на прилежащите улици и площи по бул. „България“, ул. „Цар Освободител“, ул. „Осъмска“ и др.  Към магазините са предвидени и подходи, които могат да се ползват. Въпреки това при лошо време има разбираеми затруднения.

За причиненото затруднение и неудобство Община Ловеч се извинява и разчита на разбиране от жителите и гостите на Ловеч.

Същевременно на 30.10.2017 г. с писмо изх.№ 7000-1457 на кмета на Община Ловеч се обръща внимание на представителя на „Трейс груп холд“ АД да изпълнява изискванията на Закона за здравословни и безопасни условия на труд, Наредба №2 от 22.03.2004 г. за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд, Плана за безопасност и здраве (неразделна част от проектната документация) и съответните разпоредби от сключения договор.

4 коментара

  1. Общината да се позабърза малко , че идва снега ! Тази кал ли ще газим няколко месеца ??????

  2. НЯМА КОШЧЕТА ЗА БОКЛУК В ЦЕНТЪРА И КЪДЕ ДА СЕ ХВЪРЛЯ НА ЗЕМЯТА…

Comments are closed.