krepost712141Община Ловеч ще представи своите природните забележителности, туристическите обекти и атракциони на Международната туристическа борса „Ваканция/Спа Експо“. Събитието е от 11 до 13 февруари 2016 г. в залите на „Интер Експо Център“ – София.

Участници и представители на туристическия бизнес от България и много други страни се събират за 33-ти пореден път. Експозицията на Община Ловеч ще е в зала №3 на „Интер Експо Център“. Сред обектите са известният Покрит мост, Деветашката пещера, Ловешката крепост с нейните атракциони, както и уникалният музей на водата „Дели Хамам“. Рекламните материали на практика обхващат всички културни институции в града, както и събития като Цветница и Люляковите музикални тържества.

Организатор на изложението е ПРИМ ЕКСПО. Събитието се провежда под патронажа на Министерство на туризма, в партньорство със Столична община, БТК, БХРА, БАТА, БУБСПА, АБТТА, Софийски съвет по туризъм.

„Ваканция/Спа Експо“ е най-мащабният туристически форум у нас, който предлага всяка година нови инициативи, предоставя на туроператори, хотелиери и фирми от сектора все повече бизнес възможности. Предназначен е за професионалисти и широка публика. Форматът на събитието дава възможности за осъществяване на директни бизнес контакти между изложителите, така и голям избор на интересни пътувания и почивки от посетителите, както в чужбина, така и в България. Ще се демонстрират много и разнообразни предложения и идеи на туроператорите и общините в национален мащаб. Насърчаването на вътрешния туризъм, на привличането на повече българи да пътуват и почиват в страната, са сред посланията на изложението.

Изложението заема площ от 7500 кв. м., като изложителите са над 380 от България и от цял свят.