Страниците на четвъртото издание на Алманах за детско творчество „Пъстра дъга“ ще бъдат разлистени на представянето на 26.01.2016 г. от 17.30 ч. в Художествена галерия – Ловеч, изложбена зала „Вароша“.

В Алманаха са включени ученици, спечелили първа, втора или трета награда през 2016 г. от международни и национални конкурси, състезания и олимпиади в областите литература, изобразително изкуство, музика, танцово изкуство и наука.

Изданието отразява успехите на 87 ученици от пет училища, Център за подкрепа за личностно развитие – ОДК и две народни читалища.

ИЛИ ОТ ОУ „Проф. Д. Димов“, ОУ „Хр. Никифоров“, ПЕГ „Екзарх Йосиф І“, Профилирана природо-математическа гимназия, ПГВМ „Проф. д-р Д. Димов“, Център за подкрепа за личностно развитие – ОДК, Ловчанско читалище „Наука-1870“, гр. Ловеч и Народно читалище „Зорница 2010 – Нено Щрегарски”, гр. Ловеч.

Представянето на Алманаха ще се проведе с участието на учениците, включени в него, техните преподаватели, директорите на училищата, секретарите на народни читалища и родителите.

Алманах за детско творчество „Пъстра дъга“ се издава ежегодно от Община Ловеч и Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“, в навечерието на Коледните и Новогодишни празници. Организаторите отправят покана за участие в Алманаха към всички талантливи деца и ученици и техните преподаватели от общината, които са спечелили първа, втора или трета награда от национални и международни конкурси, състезания и олимпиади през текущата година в различни области на познанието. Той е отворен и през следващата година има възможност да се допълни и с други области.

Целите на Алманаха са да се популяризират успехите на младите таланти и техните учители в дадена област през настоящата година и да се мотивират младите хора да развиват своите таланти.

Инициативата за издаването на ежегодния Алманах за детско творчество е на Постоянната комисия по Образование, наука, култура, младежта и децата към Общински съвет – Ловеч през 2013 г..

Изданието е включено в ежегодния Календар на културните събития на Община Ловеч.

1 коментар

  1. Уважаеми Ловчалии, Общината РЕСТАРТИРА ЕВРО ПРОЕКТА ЗА ПОКРИТИЯ МОСТ, отново започва с ,,проекти” сега под друга форма, наречени ,,Програма за опазване и управление на Покрит мост”, която включва и проекта за моста, не се отказват от обезличаването на Покрития мост. Кмета К.Маринова бързо забрави предизборните си обещания за проекта. Моста е в прекрасен вид, трябва малко освежаване на бялото и професионална консервация на дървената част. Разбира се всичко трябва да се разгледа и одобри от гражданите на Ловеч и след това предложено-одобрено и съгласувано от Министерство на културата и НИНКН . Трябва отново да защитаваме моста от алчната община. Общинарите се опитват да си пробутат евро-проекта на Минчо за ,,усвояване” и да се възползват от издаденото строително разрешение през 2015г. за кичозния проект. Моля, прочетете внимателно и заповядайте на ,, ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ на Проект на Програма за опазване и управление на Покрит мост за периода 2017-2020 г. “, Обсъждането ще се ПРОВЕДЕ НА 20.02.2017 г. /понеделник/ от 17.00 ч. в заседателната зала на Общински съвет Ловеч. За целта ще трябва да се внесат от граждани предложения! в общината до 17 февруари, по повод на общественото обсъждане. Следете за повече информация в групата ,, Да запазим символа Покрит мост”, почетете внимателно обявлението на общината! http://www.lovech.bg/bg/obyavi-i-saobshteniya/pokana-za-obshtestveno-obsazhdane-na-proekt-na-programa-za-opazvane-i-upravlenie-na-pokrit-most-za-perioda-2017-2020-g

Comments are closed.