obs2112151Община Ловеч предлага за обсъждане Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Ловеч.

Публичното обсъждането ще се проведе на 26.02.2016 г. /петък/ от 17.00 ч. в заседателната зала на Общински съвет Ловеч.

В проекта се предлага цена на комбиниран билет за вход в експозиционните обекти – Музей „Васил Левски“, Къкринско ханче, Етнографски комплекс, музейна сбирка „Васил и Атанас Атанасови“ и Ловешка крепост.

Цена на комбиниран билет за вход в експозиционните обекти – музей „Васил Левски“, Къкринско ханче, Етнографски комплекс, музейна сбирка „Васил и Атанас Атанасови“ и Ловешка крепост“ за граждани – 12,00 лв. ; групови посещения на граждани над 15 лица – 8,00 лв.; ученици, студенти и пенсионери – 8,00 лв.; групови посещения на ученици, студенти и пенсионери над 15 лица – 4,00 лв.; пакетен билет за семейство с деца от 7 до 18-годишна възраст – 24,00 лв.“

Цена на билет за вход в зоопарка през зимния период от 1-ви ноември до 31 –ви март за граждани – 2,00 лв.; групови посещения на граждани над 15 лица – 1,00 лв.; ученици, студенти и пенсионери – 1,00 лв., групови посещения на ученици, студенти и пенсионери над 15 лица – 0,50 лв.; пакетен билет за семейство с деца от 7 до 18-годишна възраст – 4,00 лв.

Цена на комбиниран билет за „Зоопарк – Ловеч“ и Ловешка крепост за граждани е 5,00 лв.; групови посещения на граждани над 15 лица – 3,00 лв.; ученици, студенти и пенсионери – 3,00 лв.; групови посещения на ученици, студенти и пенсионери над 15 лица – 2,00 лв., пакетен билет за семейство с деца от 7 до 18-годишна възраст – 8,00 лв.“

Предлагат се същите цени и за комбиниран билет за „Зоопарк – Ловеч“ и Стара градска баня „Дели Хамам“. Комбинираният билет за трите обекта – „Зоопарк – Ловеч“, Ловешка крепост и Стара градска баня „Дели Хамам“ за граждани да е 7,00 лв.; за групови посещения на граждани над 15 лица – 4,00 лв.; за ученици, студенти и пенсионери – 4,00 лв.; за групови посещения на ученици, студенти и пенсионери над 15 лица – 2,00 лв.; за пакетен билет за семейство с деца от 7 до 18-годишна възраст – 12,00 лв.“

Безплатни са посещения за деца до 6-годишна възраст; деца, ползващи социални услуги и групови посещения на ученици с учебна цел от Община Ловеч. Безплатно е още за инвалиди, гости на Община Ловеч и почетни и заслужили граждани на Ловеч.

Целта на промените е създаване на условия за разширяване на предлаганите услуги и повишаване на тяхното качество. Така на туристите, гостите и жителите на гр. Ловеч се предлагат повече възможности за избор на туристически маршрути

Предложените цени са базата на подробна финансова калкулация.

Целият проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Ловеч е публикуван на сайта www.lovech.bg и е предоставен в Центъра за услуги и информация на гражданите в сградата на Община Ловеч.

На същия сайт са публикувани и Приложения №1 и №2, както и поканата за публично обсъждане.

Предложения и становища по Проекта може да се направят на електронен адрес: obshtina@lovech.bg от датата на публикуването.