Община Ловеч получи дарение от Община Ерфурт, Германия, което бе доставено на 27.02.2017 г. По този начин побратименият Ерфурт отново засвидетелства приятелското си отношение към нашия град.

Дарението се състои от болнично оборудване и медицинско обзавеждане, осигурено от Университетската клиника в град Йена, Тюрингия.

Лечебното заведение дарява 42 пневматични легла и матраци, два уреда – за ендоскопия и анестезия, както и много други елементи от болнично обзавеждане. Между тях са шкафчета, гардероби, столове (54 бр.), седалки за чакални, маси, бюра и други.

Новополученото дарение ще бъде използвано за нуждите на Домовете за стари хора във Върбовка и в село Сливек.

Дарението стана с любезното съдействие на Тобиас Бауер, ръководител на Службата по пожарна безопасност, спасяване и защита на населението при бедствия и аварии към Община Ерфурт, който е „Заслужил гражданин на Ловеч“ и голям приятел на люляковия град.

Община Ловеч от своя страна се ангажира с организацията и транспортирането на дарените вещи, което стана с помощта на фирма „ЖЕЧЕВ ТРАНСБГ“ ЕООД – Ловеч. Фирмата достави обзавеждането с помощта на два тира.

2 коментара

Comments are closed.