Неотдавна Стойко Велев навърши 95 години. Тържеството по случай рождения му ден се състоя в Клуба на инвалида в кв. „Вароша“ в Ловеч, сред много гости роднини, приятели, председателите на клубовете на ветераните от войните в Ловеч и Тетевен.

Представителят на Община Ловеч Данча Пенчева, главен експерт „Културен туризъм“, поднесе поздравителен адрес от името на кмета на общината Корнелия Маринова и подарък – картина със символа на Ловеч-Покритият мост.
Стойко Петков Велев е роден на 20.02.2017 г. в колиба, скътана между горски храсталак в село Славщица, община Угърчин.
По повод годишнината бе изтъкнато, че активният живот на възрастните хора предполага създаване на по-добри възможности и условия, които да позволят те да се справят с проблема с социалното изключване, т.е – самотата. Това може да стане чрез насърчаване на активното участие в обществото и създаване на благоприятни условия за остаряване в добро здраве.

С натрупването на годините промените стават все повече – губят близки хора, променят се физически и психически. Да остареем достойно и да сме здрави означава много повече от това да останем физически здрави. В много случаи по-важно е да поддържаме чувството за смисъл и жаждата за живот. А Стойко Велев е добър пример за достоен гражданин, чийто живот зарежда с оптимизъм и жажда за живот.

4 коментара

Comments are closed.